Van Intuïtief naar Abstract, schildercursus bij de Zonneboom


Laat je gevoel spreken en geef je creativiteit de ruimte die het verdient met deze cursus intuïtief schilderen.

Het intuitief schilderproces leent zich er goed voor om uit te monden in een abstracte schildering maar dat hoeft natuurlijk niet. Immers staat het vrij en speels ontdekken, gewoon doen en daar plezier aan beleven voorop!

 

Vrije zelfexpressie

Intuïtief schilderen kan een krachtig hulpmiddel zijn voor vrije zelfexpressie, zelfonderzoek en spirituele ontwikkeling. Het is een speelse vrije manier van schilderen zonder oordeel. Dit kan helpen uit ons vaak drukke hoofd te komen en de dagelijkse sleur even los te laten.

 

Ontdek je eigen beeldentaal

Het schilderen zonder vooropgezet plan kan ook een manier zijn om iets authentieks in onszelf aan te raken en in beeld te brengen. Gewoon plezier beleven aan het schilderen zonder je druk te maken om het resultaat is heerlijk ontspannend!

Door ons vrij en spontaan uit te drukken kunnen we uiteindelijk onze eigen stijl ontwikkelen en onze eigen beeldkracht versterken.

 

Abstract schilderen en schildervaardigheden versterken

Bij het abstract schilderen wordt geëxperimenteerd met diverse (gemengde) technieken, materialen en penseelstreken. We gaan op een onderzoekende manier werken met kleuren, vormen, textuur en contrast.

Ook basale vaardigheden zoals kleuren mengen en kleurovergangen maken kunnen aan de orde komen.

We schilderen dus geen realistische voorstellingen of personen (alhoewel dat in een later stadium wel mogelijk is). Er wordt geschilderd met een opdracht of thema of we associëren naar aanleiding van iets, bijvoorbeeld een dichtregel, een voorwerp of iets heel anders. Volg je eigen proces met  begeleiding.

 

Abstract, intuïtief proces of met een plan?

Abstract schilderen kan een intuïtief proces zijn maar er kan ook met een plan gewerkt worden of met een geplande schildertechniek.

Er is dus een zekere overlap met intuïtief schilderen. Persoonlijk hou ik ervan om vrij te beginnen met een intuïtieve manier van schilderen en gaandeweg ontstaat er iets en dan komen er ook spontane vormen of ideetjes boven drijven. Je kunt dan eventueel  ontstane vormen meer of minder figuratief uitwerken of (redelijk) abstract blijven. Ik kijk ernaar uit dit samen met jou te onderzoeken.

 

Deze cursus is georganiseerd door De Zonneboom in Leiden en start met 7 lessen op vrijdagochtend. De lessen vinden om de week plaats. Aanmelding via info@zonneboom.nl of bel 071- 5123137. Deze cursus is reeds vol!

  • 7 lessen (inclusief stevig aquarelpapier,                                              exclusief acrylverf en penselen)
  • vrijdagochtenden, start 20 januari  t/m 14 april 2023
  • 10.30 - 13.00 uur
  • inclusief koffie/thee
  • locatie - Atelierruimte van De Zonneboom in Leiden

 

Kom dus ook speels en abstract schilderen!

 

Ontdek jouw

creatieve bron en vind nieuwe inspiratie

 

met:

Jacqueline Mens (kunstenares, kunstzinnig therapeut, inspirator)