Vrij tekenen en schilderen (acryl/aquarel)


Brede oriëntatie

Deze algemene schilderlessen zijn breed georiënteerd.

Kom lekker schilderen met acrylverf of gemengde technieken of  werken met aquarelverf. Ook kunt u aan de slag met tekenmaterialen zoals potlood, houtskool of pastelkrijt. U kunt het allemaal uitproberen in deze lessen. Vind u alles leuk, dan kunt u ook werken met gemengde technieken (mixed media), dat kan op schildersdoek maar ook in een artjournal (een kunstboekje).

 

Voor beginners en gevorderden

Tijdens de lessen is er voldoende tijd voor individuele begeleiding en ontplooiing van elke cursist. De lessen zijn dan ook geschikt voor beginners en gevorderden. 

We kunnen samen op zoek gaan naar inspiratie en jouw  favoriete manier van werken en meer van jouw eigen beeldentaal ontdekken. Schilder je graag iets na van een foto of van een zelf uitgekozen kunstenaar, ook prima.  Soms bied ik klassikale oefeningen aan en laat ik eigen werk zien ter inspiratie of we kijken naar werk van (bekende) kunstenaars.

 

Oefening baart kunst

Ervaring is niet nodig, wel de bereidheid om te oefenen en uit te proberen. Dan komen de vorderingen vanzelf. Door de variatie in oefeningen en materialen ontdek je wat je makkelijk afgaat en wat je nog meer wilt ontwikkelen en waar jouw interesse naar uit gaat. Opdrachten kunnen worden aangepast en gecombineerd waardoor jouw werk steeds meer eigenheid krijgt.

Leer al doende de basistechnieken aquarelleren of acryl schilderen met aandacht voor kleur, toon, mengen, penseelstreek, licht & donker en compositie.

 

Begeleiding

Bijzondere technieken kunnen aan bod komen en natuurlijk is er aandacht voor het gebruik van de geschikte materialen. Ook werken we in overleg soms ter afwisseling met een object of stilleven. Daarvan leert u goed waarnemen en dit beeld naar het platte vlak vertalen. Zo oefent u het opzetten van een goede basistekening.

 

Jacqueline stimuleert graag een stukje eigen fantasie/creativiteit, maar biedt u ook houvast soms met een thema, een oefening of een uitgewerkt voorbeeld, soms met voordoen of geschikte afbeeldingen. Abstract schilderen kan hier ook individueel maar krijgt bredere aandacht in de lessen intuïtief en abstract schilderen.

 

Aan het einde van de les bekijken we kort met elkaar de voortgang van het kunstzinnig werk. De cursisten stimuleren elkaar ook in de groep en stellen deze nabespreking altijd erg op prijs.

  • dinsdagmiddag in Voorschoten
  • vaste maandagochtend in Leiderdorp (vanaf 8 januari 2024)
  • vaste woensdagochtend in Leiderdorp (vanaf 10 januari 2024)
  • wekelijkse lessen, per lessenblok of doorlopend te volgen van januari t/m juni en van september t/m half december; met uitzondering van feestdagen en zomerstop juli en augustus.
  • Nieuw!: donderdag- en vrijdagochtend in Leiden bij Werkplaats De Zonneboom, de cursus "VAN INTUITIEF NAAR ABSTRACT" (start vanaf 19 januari 2024 (vrijdag) en 1 februari 2024 (donderdag); eens per 2 weken). Inschrijven alleen nog mogelijk voor de donderdagochtend!
  • kosten: verschillen per locatie, de cursisten werken met eigen materialen, vraag mij even advies bij aanschaf.
  • docente - Jacqueline Mens

Neem contact op voor de mogelijkheden; u bent van harte welkom.

Schilderen is heerlijk ontspannend en gezellig in een groep.

 

Laten we nu schilderen!

 

Ontdek jouw

creatieve bron en vind nieuwe inspiratie

***