· 

Intuïtief & abstract schilderen - Nieuw!

 

Deze cursus nodigt u uit kennis te maken met intuïtief schilderen aan de ene kant en abstract schilderen aan de andere kant.

 

Intuïtief schilderen kan een krachtig hulpmiddel zijn voor vrije zelfexpressie, zelfonderzoek en spirituele ontwikkeling. Het is een speelse vrije manier van schilderen zonder oordeel. Dit helpt ons uit ons vaak drukke hoofd te komen en de dagelijkse sleur even los te laten.

We kunnen hierbij ons gevoel laten spreken en onze eigen creativiteit naar boven brengen.

Het schilderen zonder vooropgezet plan kan ook een manier zijn om iets authentieks in onszelf aan te raken en in beeld te brengen. Gewoon plezier beleven aan het schilderen zonder je druk te maken om het resultaat is heerlijk ontspannend!

Door ons vrij en spontaan uit te drukken kunnen we uiteindelijk onze eigen stijl ontwikkelen en onze eigen beeldkracht versterken.

 

Bij het abstract schilderen wordt geëxperimenteerd met diverse (gemengde) technieken, materialen en penseelstreken. We gaan op een onderzoekende manier werken met kleuren, vormen, textuur en contrast.

Ook basale vaardigheden zoals kleuren mengen en kleurovergangen maken kunnen aan de orde komen.

We schilderen dus geen realistische voorstellingen of personen. Er wordt geschilderd met een opdracht of thema of we associëren naar aanleiding van iets, bijvoorbeeld een dichtregel, een voorwerp of iets heel anders. Vrij werken of met een persoonlijke vraag kan ook onder onze begeleiding.

 

Abstract schilderen kan een intuïtief proces zijn maar er kan ook met een plan gewerkt worden of met een geplande schildertechniek.

Er is dus een zekere overlap met intuïtief schilderen. Persoonlijk hou ik ervan om vrij te beginnen met een intuïtieve manier van schilderen en gaandeweg ontstaat er iets en dan komen er ook spontane vormen of ideetjes boven drijven. Je kunt er dan eventueel alsnog voor kiezen figuraties of een min of meer realistische voorstelling in je schilderij te verwerken. 

 

Deze cursus wordt nu begeleid door maar liefst twee docenten voor extra persoonlijke aandacht, dus grijp je kans en

geef je snel op!

  • docenten - Jacqueline Mens & Diane van Bohemen
  • blokken van 10 lessen
  • donderdag ochtend
  • 10.00 - 12.00 uur
  • locatie - centrum Voorschoten

Ter introductie worden ook enkele gezellige dagworkshops aangeboden!

  • handig voor wie doordeweeks geen tijd heeft of wat verder weg woont
  • 10.00 -16.00 uur
  • locatie - centrum Voorschoten
  • 3 zaterdagen
  • inclusief koffie/thee, koekjes en lunch

Voor groepen kan in overleg een afwijkende dag worden ingepland. Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0