· 

Van Intuïtief naar Abstract (schilderen)

Gelukkig Nieuwjaar lieve lezer en een gezond, liefdevol en creatief 2023!

 

Wist je dat intuïtief schilderen een heerlijk vrije manier van schilderen is vanuit je hart en je buik waarbij een plan vooraf niet nodig is. Dat geeft rust in je hoofd; we kunnen immers niet bedenken dat we iets verkeerd kunnen doen. Zelf ben ik ooit begonnen met intuïtief tekenen binnen de mandalavorm, daarna schilderde ik met aquarel maar de laatste 10 jaar is het intuïtief schilderen met acrylverf en gemengde technieken mijn grootste passie. Ik neem jou hierin graag mee.

 

We laten ons leiden door de kleuren en de schildersmaterialen. Ook kunnen we onze eigen (harte)wensen of intenties meenemen in het schilderproces. Wanneer je vaker intuïtief schildert ga je steeds beter aanvoelen wat je volgende verfstreek zal zijn. Het oefenen en experimenteren is belangrijker dan het eindresultaat of een mooi plaatje (na)schilderen. En, misschien ook wel veel leuker!

 

Nieuwe cursus start in Leiden!

20 Januari start er een nieuwe cursus "van Intuïtief naar Abstract" in Leiden bij De Zonneboom. We werken voornamelijk met acrylverf, eventueel aangevuld met diverse materialen zoals verfstiften, neocolorkrijtjes of materialen die we hergebruiken. Je kunt gewoon starten met wat je al hebt en ik geef je eventueel vrijblijvend advies over wat je nog zou kunnen aanschaffen.

 

Vrije zelfexpressie en plezier in het schilderen ervaren zonder stress over het resultaat, dat zorgt voor meer flow in je schilderproces. Je gaat dan steeds beter luisteren naar wat er in jou leeft en ervaart een verbinding met wat je schildert. Het gaat niet om mooi of niet mooi en je hebt er ook geen schilderervaring voor nodig. Gewoon doen dat is het geheim. Ook de gevorderde cursist zal volop uitgedaagd worden door de aangeboden technieken, het materiaalgebruik en de oefeningen, thema's etc. die aan bod kunnen komen. Doe je mee?

 

Community

Er is nu ook een facebookgroep intuïtief & abstract schilderen, want het is fijn om een gemeenschappelijke interesse te delen met anderen en elkaar te inspireren en motiveren. Als jou dat ook leuk lijkt, kun je je hier gratis aanmelden.

 

Commentaren: 0