Mandala's - spiegels van de ziel


Mandala's - spiegels van de ziel

Begin meteen met het maken van jouw eigen persoonlijke mandala tekeningen! TrueSelf Artstudio zorgt voor inspiratie met thema's, voorbeelden, tips, tekentrucjes of stap voor stap technieken.

 

Rustgevend en ontspannend

Mandalatekenen kan je helpen meer bij jezelf te komen en iets meer van jouw echte zelf te ontdekken. Het is spelen met kleuren en vormen binnen een cirkel. Dat zorgt voor wat meer rust in ons hoofd. De meeste mensen vinden mandalatekenen dan ook een rustgevende ontspannende activiteit. Het omgaan met de diverse kleuren en vormen die we gebruiken in de mandala werkt voedend voor onze ziel. Vaak vergeten we ook even de tijd, hetgeen in ons drukke leven een heerlijke verademing kan zijn.

 

Nu beschikbaar als online cursus

Ik begon ruim 20 jaar geleden met het geven van mandalalessen. Nu is voor mij het moment gekomen om jullie al mijn ervaring aan te bieden in een aantal mooie online cursussen. Succes verzekerd want we beginnen eenvoudig en gebruiken diverse technieken. Voor veel mensen een ontspannende bezigheid die tot verrassende resultaten kan leiden.

Deze e-course is ook beschikbaar in het Engels.

 

Enkele reacties van cursisten uit mijn mandalacursussen (quotes):

 • "ik heb er gewoon lol in; ik word er vrolijk van"
 • "ik voel me er speels en onbevangen door net als toen ik nog kind was; het is een spel van ontdekken en het is altijd goed (zonder oordeel)"
 • "de cirkel geeft me een veilig gevoel"
 • "ik word er rustig van en voel me beter aanwezig in mijn lijf"
 • "ik vind de resultaten zo prachtig"
 • "de mogelijkheden en tekentechnieken binnen de mandala zijn zo divers, voor elk wat wils"
 • "het tekenen van mandala's maakt me minder chaotisch; geeft me structuur"
 • "ik ga de wereld om me heen beter waarnemen door het tekenen; sta meer open voor de natuur en al zijn vormen en kleuren"
 • "ik kan er zoveel van mezelf in kwijt; het geeft me een creatieve uitlaatklep"
 • "de psychologische en culturele achtergronden van de mandala spreken me aan"
 • "het helpt me om mezelf beter te leren kennen."

Ontdek de wereld van de mandala's!

 

Gun jezelf deze mandala reis

met Mandala's - spiegels van de ziel, deel 1

 

een 10-weeks creatief avontuur

 

met kunstenares en therapeut Jacqueline Mens

mini Mandalagalerie

Cirkels van het leven & heilige kunst

Mandala betekent cirkel of wiel in de oude taal Sanskriet. We vinden mandala's terug in talloze culturen en in de vele vormen die ons omringen in de natuur om ons heen. Veel heilige kunst afkomstig uit hindoeisme en boeddhisme heeft de vorm van een mandala.

 

Zand mandala's & meditatie

Bij het Tibetaans boeddhisme kennen we de zogenaamde zandmandala's. Aanvankelijk werd de mandala hier gebruikt als hulpmiddel voor meditatiedoeleinden en als afbeelding van bijvoorbeeld de chakra's (energiecentra in de mens) of het universum. Mandala's kunnen helpen om de aandacht te focussen.

 

Roosvensters, Keltische kruisen & medicijnwielen

Vergelijkbare vormen zoals roosvensters en labyrinten vinden we echter ook terug bij het Christendom en kijk ook eens naar Keltische kruizen en de medicijnwielen bij de Indianen.