Wonderlijk Aquarel


Prachtig, rustgevend, meditatieve kwaliteit

Beleef ook deze bijzondere ontspannende manier van schilderen met aquarel op nat papier en een kunststof plaat. Ervaar de kleuren en de stemmingen en geniet van de leuke resultaten.

 

Wonderlijk aquarel is een cursus nat-in-nat schilderen die voor het eerst online beschikbaar is. Het is een prachtige schildertechniek met rustgevende en meditatieve kwaliteiten. De schilderingen kunnen wonderschoon worden. Er wordt geschilderd op relatief goedkoop papier. De cursus is een aangename kennismaking met de techniek waarbij gestart wordt met simpele oefeningen, die opklimmen in moeilijkheidsgraad. Het gaat puur om een diepere beleving van de kleuren.

Helende werking, plezier en ontspanning

Nat-in-nat schilderen kan een helende werking hebben met de juiste op de persoon afgestemde oefeningen. Deze cursus richt zich op het plezier van het schilderen en de ontspanning en heeft zeker de mogelijkheid inzichten op te doen, maar het is geen therapie.

Een tikkeltje spiritueel, magisch, sprookjes

Wist u dat deze speciale schildermethode wordt gebruikt door antroposofisch geinspireerde kunstenaars en door kunstzinnig therapeuten (zoals ik) en ook onderdeel is van de Vrije school/Waldorf educatie.

We hoeven niets vooraf te bedenken en U heeft absoluut geen ervaring nodig met schilderen! Persoonlijk verbind ik mij met deze manier van schilderen - vergelijkbaar met een ontspannen ademhalingsritme  - makkelijker met mijn eigen ware zelf of met de wereld om mij heen en dan komen soms bijzondere spirituele voorstellingen of inzichten zomaar ineens binnen, een tikkeltje magisch. Het is wellicht ook daarom dat sprookjes en mooie gedichten zo mooi aansluiten bij deze techniek.

Van intuitive stemming naar vorm

Het papier wordt aan beide zijden nat gemaakt op een kunststof ondergrond bij deze techniek. Hierdoor kunnen de kleuren (geschilderd met aquarelverf) optimaal worden beleefd. De kleuren vloeien in elkaar over, waardoor het minder eenvoudig is om tot een vorm te komen. Dit is een van de therapeutische werkingen van de techniek. Het kan best een uitdaging zijn om intuitief te gaan schilderen zonder plan of vorm maar meer vanuit een stemming, een gevoel of een gebaar.

Vanuit een vormloze kleurenstemming kan eventueel later toegewerkt worden naar een meer figuratieve voorstelling (die vanzelf verschijnt of je inmiddels hebt bedacht) door de kleuren hier en daar voorzichtig te verdichten en te verdiepen. Of je blijft in de min of meer vormloze kleurenwereld die op dat moment aansluit bij jouw gevoelswereld.

 

Neem voldoende tijd voor uw eigen schilder avontuur.

 

 

Beleef de kleurenwereld!

 

Gun jezelf dit rustgevende kleurrijk schilderavontuur

Wonderlijk Aquarel

 

met kunstenares en therapeut Jacqueline Mens