Koester jouw creatieve bron e-cursus


Een heilzame tocht door een kleurrijk landschap

 

Koester jouw creatieve bron e-cursus is vooral plezier beleven aan kunstzinnig werken en daarbij jezelf persoonlijk en artistiek uitdagen.

Ik ben er trots op dat deze cursus met prachtige inspirerende kunstzinnige oefeningen nu ook online wordt aangeboden. In deze cursus maak je kennis met diverse technieken die deels afkomstig zijn uit de kunstzinnige therapie & begeleiding waar zij ingezet worden voor hun specifieke werking. Dit kan een weldadige, rustgevende of voedende werking zijn. Of een centrerende, beweeglijke, activerende of ontspannende werking om er enkele te noemen.

Wereldwijd groeit het besef dat de mens zelf een positieve actieve rol kan spelen bij het behouden of verbeteren van de eigen gezondheid. We besteden meer aandacht aan gezonde voeding en voldoende beweging. Ook kunstzinnige processen kunnen onderdeel zijn van een gezonde levenswijze en daarmee preventief werken om de gezondheid te behouden en te versterken. Tenslotte is voorkomen beter dan genezen. Beleef de kracht van kleur en vorm in deze cursus die preventief kan bijdragen aan ons lichamelijk en geestelijk welbevinden en ons zelfherstellend vermogen.

Bovendien kunnen kunstzinnige oefeningen het zelfinzicht vergroten en het groeiproces stimuleren. Dit gegeven sluit mooi aan bij de aandacht die er tegenwoordig is voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

In de kunstzinnige oefeningen wordt afwisselend ons denken, ons gevoel en/of onze verbeelding aangesproken en met het werkstuk zelf zetten we ook daadwerkelijk tastbaar iets op aarde. Zo komt de mens als geheel aan bod.

 

 

     Iets voor jou?

  • Wil jij zelf iets van de kwaliteiten van kleuren en vormen beleven?
  • Wil jij onbevangen en actief aan de slag met verschillende kunstzinnige werkvormen en materialen?
  • Wil je op zoek gaan naar authentieke (innerlijk) beelden?
  • Wil jij je eigen inlevings- en expressievermogen verkennen en ontwikkelen?
  • Wil je meer van jezelf ontdekken in een scheppend proces?
  • Heb jij behoefte aan meer diepgang, inspiratie en kracht in je leven?

     Schrijf je dan snel in!

 

 

Ga kunstzinnig aan de slag en voel je goed!

 

Creëren als een pad naar zelf-ontdekking

Koester jouw creatieve bron ;)

 

met kunstenaar & therapeute Jacqueline Mens